Våga växa - tillväxt i småföretag

De senaste 20 åren har mer än 80 % av alla jobb skapats i småföretag med mindre än 50 anställda. Idag vill ungefär hälften av de små företagen växa och det är främst de yngre företagarna som vill växa genom att anställa. Många är dock rädda för att anställa och för det ansvar som det innebär. I Företagarnas rapport ”Ett jobb blir till” visar sig en av de största utmaningarna för tillväxt vara just att hitta rätt kompetens.

| Mer om HR4YOU:

Dags att prioritera upp HR-arbetet

Är det inte dags att alla organisationer som hjälper människor att starta företag och få företag att växa också från början väver in kunskap kring personal och ledarskap. Det finns seminarier kring försäljning, budget, moms och skatter, sociala nätverk, internationell handel osv. men var finns seminarierna kring varför man ska anställa, vad man bör tänka på och vad som får människor att växa och må bra för att kunna prestera sitt bästa?

| Mer om HR4YOU:

Hur mycket kostar en felrekrytering?

I en ny undersökning har konstaterats att kostnaden för en felrekrytering i de flesta fall hamnar på hundratusentals kronor. Ett snitt för en misslyckad rekrytering ligger någonstans kring 700 000 kr och för en chefsrekrytering kan det handla om miljonbelopp. I ett litet företag drabbas inte bara ekonomin hårt utan den extra arbetsbelastningen för övriga medarbetare kan också bli väldigt stor.
 

| Mer om HR4YOU:

Semester och stress

Många jobbar nu intensivt de sista veckorna innan semestern för att kunna unna sig att verkligen ta det lugnt när ledigheten infinner sig. Men räcker det med att ta det lugnt några veckor om året för att hålla stress och trötthet borta? Går det att ta en intensivvecka med återhämtning och sedan lagra den till den stressiga perioden i höst?
 

| Mer om HR4YOU: